EM 10m Luftvåpen 2022 Hamar

Europamesterskapet i skyting i grenene luftrifle, luftpistol og viltmål ble avsluttet søndag 27. mars. Jeg oppsummerer mine opplevelser med å få ta del i arrangementet på nært hold.

Kvalifiseringsbanen i Vikingeskipet med 90 skiver.

Noen ganger kan virkeligheten overgå drømmene. Man får ta del i opplevelser man aldri har drømt om. Norges Skytterforbund arrangerte årets EM og totalt var 120 frivillige i sving i de 18 dagene mesterskapet varte. Jeg meldte meg som frivillig og oppga samtidig at jeg var best egnet til å være med på rigging av skytebanene og nedrigging når mesterskapet var ferdig. Jeg poengterte at jeg var lite drevet på mundtlig engelsk og ba om å ikke bli satt til oppgaver som utfordret meg der.

Så fikk jeg en telefon fra arrangørledelsen om jeg kunne være RO (Range Officer) på finalebanen. Jeg har ingen erfaring fra noe lignende så det kan jeg ikke, svarte jeg. Det er ikke erfaring som er avgjørende, men at du fremstår med ro og stødighet i møte med skytterne og andre på finalebanen, fikk jeg til svar. Takk, tusen takk for utfordringen! Takk for at jeg får være den jeg vil være, og at noen har sett den jeg virkelig er. I møte med mennesker fra hele Europa har jeg fått utfordret meg med å kommunisere med et svært begrenset engelsk språk. Og den nye erfaringen for meg er at de fleste andre har et begrenset ordforråd selv på et allment språk som engelsk. Med enkle ord og korte setninger kommuniserer man helt greit.

Som RO har man ansvar for sikkerhet og å betjene skytterne hvis det for eksempel oppstår tekniske problemer med våpen eller skiveelektronikk. I tillegg har man oppgaver mellom finalene med å forberede neste lag som som skal inn å skyte. Bonusen har vært å være tett på verdens beste skyttere og få sitte på første rad i alle finalene. Skulle man trekke sammenligninger til fotball så ville det være som å få sitte på laglederbenken under finalen i Champions League. I tillegg til oppgavene på finalebanen fikk jeg være med i riggteamet og er meget stolt over skytebanene vi fikk satt opp i Vikingeskipet og Hamarhallen.

«Noen ganger kan virkeligheten overgå drømmene»

Jenny Stene og Simon Kolstad Claussen skyter Mix-finale.
Finalebanen i Hamarhallen. Mix-finale.

Jeg ser i teksten over at jeg har problemer med å finne tilstrekkelige ord for å beskrive det jeg har fått være med på. Jeg vet at jeg har et over middels engasjement for skytesporten. Jeg er også meget takknemlig for at ledelsen i Skytterforbundet har sett det og gitt meg oppgaver og utfordringer der jeg kan lære og få utløp for mitt brennende engasjement. EM luftvåpen 2022 har vært et minne for livet. Det har også gitt en ny kurs på livet mitt og den jeg er og vil være. I oktober 2021 gjorde jeg som feltkontakt i samlagsstyret (DFS) et mislykket forsøk på å få samlet engasjement til å arrangere et utsatt Samlagsmesterskap i feltskyting. På reisen derfra har jeg det siste halvåret fått være med å arrangere to Norgesmesterskap og et Europamesterskap i sportsskyting. Og jeg gleder meg til veien videre.

Legg igjen en kommentar